OGLAS
Vrijeme objave: 20.03.24 @ 08:40
OGLAS

Pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage uspjeli su identificirati i uhititi dvije državljanke Bosne i Hercegovine (27, 33) koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca i zastupnika, a kasnije ih preprodavale u inozemstvu.

OGLAS

One su uhvaćene na djelu kada su 13. ožujka ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vrijedan 42.000 eura, a predočile su lažne osobne dokumente. One su navodno pripadale organiziranoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale. Sva ukradena vozila su preprodavali u inozemstvu. Posljednji u nizu kojeg su htjele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, koji ih je prijavio.

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gdje su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000. I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja bh. državljanka je odbila svjedočiti. Mediji prenose da su živjele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara. One su po nalogu javnog tužiteljstva Korneuburga sprovedene u lokalni zatvor, prenose Nezavisne.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM