viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.10.23 @ 08:58
OGLAS

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je osam krivičnih djela, a evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. 

Evidentirano je 16 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

OGLAS

Dana 21.10.2023.godine oko 20,00 sati na magistralnom putu u mjestu Torlakovac, općina Jajce dogodila se nesreća u kojoj je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke VW Passat kojim je upravljao A.K. rođen 1990.godine iz Jajca. U ovoj nezgodi navedeni vozač je smrtno stradao.

OGLAS

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce. 

OGLAS

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 503 prekršajna naloga, od kojih je 49 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 46 vozača, od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno šest vozila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM