viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.03.21 @ 18:21
OGLAS

Facebook razmatra lansiranje postavke „Instagrama“ za djecu ispod 13 godina, prenosi portal „Buzzfeed“.

Prema internoj komunikaciji Facebooka, u čijem vlasništvu se nalazi i Instagram, ta kompanija treba da počne da pravi verziju popularne društvene mreže za djecu ispod 13 godina kako bi mogla da je sigurno koriste.

OGLAS

Trenutno, djeci tog uzrasta nije omogućeno da naprave nalog na Instagramu.

OGLAS

Portparol Facebooka rekao je Guardian da kompanija razmatra mogućnost postavke Instagrama pod kontrolom roditelja, nalik na aplikaciju Messenger kids za djecu između 6 i 12 godina.

OGLAS

To je potvrdio i šef Instagrama Adam Mozeri, koji je za Buzzfeed rekao da sve više djece želi da koristi tu društvenu mrežu, ali je veoma teško potvrditi njihov uzrast jer ljudi dobijaju identifikacijske dokumente tek u kasnim tinejdžerskim godinama.

„Rješenje bi bilo da napravimo transparentnu verziju Instagrama za mlade ljude i djecu gdje bi roditelji imali kontrolu. To je jedna od stvari koje istražujemo“, rekao je Mozeri.

Facebook je također najavio planove da pokrene nove sigurnosne mjere, uključujući i onu da odrasli ne mogu da šalju poruke maloljetnicima niti da ih prate.

Osim toga, sigurnosne poruke bit će poslane tinejdžerima ukoliko dobijaju veliku količinu zahtjeva za prijateljstvo ili poruka od nekoga odraslog. Tinejdžeri će također biti savjetovani da otvaraju samo privatne profile, prenosi federalna.ba.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM