viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.10.23 @ 13:57

Ministar rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Delić je danas, 13. listopada, pojasnio kako će se točno dijeliti novac kojeg je Europska unija namijenila za pomoć ugroženim domaćinstvima u Bosni i Hercegovini u svojoj objavi na Facebooku.

U 10:30 sati je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu potpisan sporazum s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova u Federaciji BiH.

OGLAS

Ministar Delić je na svom Facebook profilu objavio:

OGLAS

,,Sporazumi za podjelu EU pomoći potpisani s načelnicima i gradonačelnicima

OGLAS

U narednih sedam dana mi ćemo općinama i gradovima poslati uputstva i sve neophodne pripreme za javni poziv.

Javni poziv sa selekciju domaćinstava otvara se 23. listopada i bit će otvoren do 10. studenog.

Prijavni obrazac bit će dostupan na web stanicama Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, općina i gradova.

Prijave će se predavati u službama općina i gradova; detalje ćemo svakako pustiti s javnim pozivom.

Uz prijavu bit će potrebna izjava o kućnoj listi i cips prijave svih članova domaćinstva.
Puštat ćemo detalje svakodnevno. Dobro bi bilo da se mjesne zajednice uključe i pomognu da poziv dođe do što većeg broja obitelji”, poručio je u objavi na Facebook-u.

Podsjetimo, sporazumi se odnose na realizaciju programa EU pomoći domaćinstvima u Federaciji BiH s ciljem prevazilaženja krize izazvane poskupljenima energenata.

Pomoć podrazumijeva oko 64 milijuna KM koje će se, u skladu s Programom utroška sredstava, dijeliti na najmanje 109.000 naugroženijih domaćinstava u Federaciji BiH.

Ovaj Program utroška sredstava usuglašen je sa predstavnicima EU Izaslanstva u BiH i usvojen na Vladi FBiH, te predstavlja tek prvi korak u podjeli ove pomoći. To znaći da će domaćinstva koja ispune uvjete dobiti nešto manje od 600 KM pomoći.

Oglasi
LM