viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.12.23 @ 08:25

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu do 12. siječnja 2024. godine. Prostrano polje visokog zračnog tlaka i zračna masa sa juga uvjetovat će sunčano i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Bez padalina sve do kraja prosinca uz natprosječno visoke temperature zraka.

Od petka više oblaka i uz frontalni sustav sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padaline početkom siječnja. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne bit će glavna odlika vremena narednih dana. Od 1. do 12. siječnja očekuje se nestabilno vrijeme s povremenim padalinama.
Do 5. siječnja vrijednosti temperatura zraka bit će iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od 2 do 6 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 17 °C. Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 6. siječnja do kraja prognoznog razdoblja. Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 8 u Hercegovini do 12 °C.
Najnovija jutrošnja prognoza dežurne ekipe meteorologa u HTV-oj emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska’ nagoviještava da trenutno postoje nekakave naznake za prodor zime polovinom siječnja ili koji dan ranije, no sve je još daleko pa će pričekati sa jasnijim prognozama.

OGLAS
Oglasi
LM