viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.02.21 @ 10:01

Tvrtka Ovnak d.o.o. Vitez osnovana je 1991. godine i njeno prvo sjedište bilo je u mjestu Ovnak koje se nalazi na tromeđi općina: Travnik, Zenica i Vitez. 1994. sjedište poduzeća premješta se u Vitez. Poduzeće Ovnak prvobitno se bavilo prodajom građevinskog materijala te proizvodno-uslužnim djelatnostima.

– Bazični biznis je uvoz i distribucija kozmetike i kućne kemije. To radimo na tržištu BiH. Uz to od 2001. godine posluje i farma Ovnak. Od 2008. godine imamo i auto centar Ovnak – istakao je Drago Kafadar, direktor poduzeća Ovnak.

OGLAS

Trenutno Ovnak broji 170 zaposlenih, a 2019. godinu završili su s 37 milijuna KM ukupnog prihoda.

OGLAS

– Uvozimo jako puno robe, orijentirani smo na domaće tržište, ali jedan dio i izvozimo. To je robna marka Ovnak koju proizvodimo od 2001. godine i nju izvozimo u Kinu, Koreju, Pakistan… Radimo sve za kosu: češljeve, četke, uvijače, pegle za kosu… Brend Ovnak podijeljen je i u nekoliko grupacija Professional (za frizere), Home, Beauty, Trendy – kazao je Kafadar.

OGLAS

Širenje farme

Mlijeko koje dobivaju na farmi Ovnak prodaju Livanjskoj mljekari posljednje dvije godine. Prošle godine proizvedeno je preko 600 tisuća litara mlijeka. Postojeća farma nema dovoljne kapacitete, zbog toga se obitelj Kafadar odlučila na građenje novog objekta kako bi farmu proširili i postigli svoj cilj od milijun litara mlijeka godišnje.

– Investicija je krenula prošle godine, a vrijedna je nekoliko milijuna maraka. U naredne tri godine planiramo uložiti oko pet milijuna maraka. Za sad pravimo farmu muznih krava za kapacitete 146 ležišta, ukupno 200 grla sa suhostajem – rekao je direktor poduzeća Ovnak.

Investicija u tijeku

Kako bi uspješno realizirali započeti projekt, kontaktirali su Razvojnu banku Federacije BiH, koja im je odobrila kredit, ali i na čelu sa v.d. predsjednikom Uprave dr. sc. Semirom Fejzićem posjetila njihovo gospodarstvo.

– Od toga je i krenula suradnja s Razvojnom bankom. Izašli su u susret i nadamo se što skorije da ćemo privesti kraju prvi dio investicije. Nadamo se da ćemo negdje početkom proljeća useliti muzne krave u ovaj objekt – kazao je Drago Kafadar, direktor poduzeća Ovnak.

– Čast i zadovoljstvo je što mogu reći da je poznata obitelj Kafadar ušla u aranžman. Stupili su u kontakt s nama prilikom jedne prezentacije u županiji Središnja Bosna i jednostavno kada je gospodarstvenik Kafadar čuo da imamo sve te kreditne linije javio se i napravili smo prvi kontakt. Do tada ovaj poznati gospodarstvenik nije bio korisnik usluga Razvojne banke – istakao je Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke Federacije BiH.

Oglasi
LM