viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.11.22 @ 12:54

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) raspisala je tender za izgradnju vodozahvata na izvorištu Plava voda, zajedno s izgradnjom glavnog transportnog cjevovoda, dužine oko 33 kilometra, od izvorišta kroz Novi Travnik, Vitez i Busovaču do grada Zenice. Projekat uključuje izgradnju pratećih objekata koji će omogućiti priključenje na postojeće vodovodne mreže četiri općine.

Radovi uključuju i izgradnju stanice za klorifikaciju u Travniku, sustava za prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda kao i uređenje turističke zone. Također, potrebno je i izmijeniti postojeću projektnu dokumentaciju i nadograditi novim elementima. Sveukupno, radovi su vrijedni 24.460.000 eura.

OGLAS

Ugovori podliježu politici i pravilima tendera koje raspisuje EBRD i otvoreni su za sudjelovanje kompanijama iz bilo koje zemlje, osim ako nije drugačije navedeno u tenderu.

OGLAS

Tender se provodi korištenjem portala EBRD-a za e-nabavke.

OGLAS

Najkompleksniji projekt u BiH 

Za projekt izgradnje regionalnog vodovoda Plava voda stručnjaci kažu da je generacijski projekat, jedan od najkompleksnijih i infrastrukturnih projekata koji se rade u BiH.

Provodi se na području Srednjobosanske i Zeničko-dobojske županije, a u njegovu realizaciju uključeni su Zenica, Travnik, Novi Travnik, Busovača i donedavno Vitez. Projekat se financira sredstvima EBRD-a i Razvojne banke Vijeća Evrope CEB.

Idejni projekat izgradnje regionalnog vodovoda kojim bi se pitkom vodom iz Travnika snabdijevali Travnik, Busovača, Novi Travnik i Zenica star je više od 30 godina, a službeno je pokrenut prije skoro dva desetljeća. Dugoročno bi se osiguralo vodosnabdijevanje za oko 200.000 stanovnika.

Oglasi
LM