viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.04.23 @ 11:59
OGLAS

Nakon što su mu dionice u ponedjeljak pale za gotovo 50 posto, kultni brend Tupperware suočava se s izumiranjem jer ne uspijeva privući mlađe kupce. Loše poslovanje firme potvrdio je i sam Tupperware koji je u priopćenju upozorio da sumnjaju da mogu dugoročno nastaviti poslovanje, prenosi Daily Mail. 77 godina stara tvrtka posljednjih godina borila se s održavanjem imidža i reputacije pred novom konkurencijom, dok je istovremeno potražnja za njihovim proizvodima za kućanstvo pala.

Iz Tupperwarea su poručili da rade na pronalaženju financijskih sredstava kako bi ostali u poslu. Kao neke od metoda za smanjenje rashoda razmatraju manji broj zaposlenih i manji broj nekretnina u svom vlasništvu. “Tupperware je na putu da preokrene situaciju, današnji dan označava kritičan korak u rješavanju financijske stabilnosti i likvidnosti. Tvrtka čini sve što je u njezinoj moći kako bi ublažila posljedice nedavnih događaja te poduzimamo hitne mjere da bismo pronašli dodatne izvore financiranja i riješili financijsku situaciju”, rekao je izvršni direktor Miguel Fernandez. Druga borba koju Tupperware vodi je ona s Njujorškom burzom. Zbog nepodnošenja godišnjeg izvješća, burza mu je izdala upozorenje te mu prijeti brisanje s burze. Tijekom prošle godine dionice firme pale su 90 posto, a kao glavni razlog navodi se nemogućnost privlačenja mlađih kupaca i uvjeravanje da su proizvodi održivi. Nesigurna pozicija  U svoj asortiman proizvoda uključili su održivije materijale poput stakla i nehrđajućeg čelika, dok su neki od plastičnih proizvoda izrađeni od iskorištenog miješanog otpada koji bi inače završio na odlagalištima, prenosi Jutarnji.hr. 

OGLAS

Fernandez tvrdi da Tupperware pomaže u smanjenju bacanja hrane zato što u svom asortimanu imaju proizvode za pohranu ostataka. 2021. godine sklopili su ugovor s Targetom – trgovcem na malo koji je popularan među mlađim generacijama. Prije toga, tvrtka je svoje proizvode prodavala isključivo na Tupperware zabavama ili preko vlastite web stranice. “Problemi s kojima se suočavaju su pad broja prodavača, manja prodaja kućnih potrepština i brend koji nije dobro povezan s mlađim potrošačima. Tvrtka je u nesigurnoj poziciji jer pokušava povećati prodaju i nema sredstava za ulaganje u nove proizvode. Tupperware je nekad bio rasadnik inovacija s praktičnim kuhinjskim priborom, ali su izgubili prednost na tržištu”, rekao je Neil Saunders, maloprodajni analitičar i generalni direktor u GlobalData Retailu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM