viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.04.24 @ 19:06

Ovog poslijepodneva snijeg je pao u većem dijelu Slovenije, ali i na Sljemenu iznad Zagreba gdje se temperatura spustila na -1 stupanj.

Drastično zahlađenje zahvatit će cijelu regiju, glasile su najave meteorologa u regiji proteklih dana i to se zaista i dogodilo. Najavljen je i snijeg i već je stigao u nekim dijelovima regije. Hladna fronta na svom putu donosi nagli pad temperature zraka i olujne udare sjevernog vjetra, ali i jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

OGLAS

Ovog poslijepodneva snijeg pada na sjeveru Slovenije i na Sljemenu iznad Zagreba gdje se temperatura spustila na -1 stupanj. Zagreb i Ljubljana uz obilnu kišu i pravo jesensko vrijeme mjere svega 4-5 stupnjeva, a počeo je padati i snijeg.

OGLAS

Nevrijeme je na sjeveru Hrvatske i sjevernom Jadranu donijelo olujne udare sjevernog vjetra, pri čemu je obarao drveća. Na sjeveru Slovenije obilni snijeg praćen je i grmljavinom, kada će stići do BiH.

OGLAS

-Hladna fronta, koja je donijela jak vjetar, kišu, oluje, bljuzgavicu, snijeg i konkretno zahlađenje, već je zahvatila veći dio Slovenije. Nekoliko minuta prije 17:00 sati snježne su oborine zahvatile i slovensku prijestolnicu, a hladna fronta širi se prema Primorskoj. Temperature naglo padaju; u Koruškoj i Štajerskoj pada snijeg i u nižim predjelima. Glavni događaj tek slijedi, predviđa Agencija za okoliš Republike Slovenije, koja je zbog snježnih uvjeta izdala narandžasto upozorenje na vrijeme za jug i sjeveroistok Slovenije, prenosi slovenski 24ur.

Na društvenim mrežema stižu snimke iz raznih dijelova Hrvatske, gdje je snijeg već stigao. Na sjeveru Hrvatske trenutno je 23 stupnja hladnije nego jučer!

Oglasi
LM