viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.23 @ 10:08

Centralni trgovački događaj u Bosni i Hercegovini FMCG Retail Summit okupio je jučer u Sarajevu po deveti put vodeće stručnjake iz BiH, regije, ali i svijeta.

Konferencija na jednom mjestu okuplja kompletnu FMCG industriju i prateće djelatnosti a pozdravnim govorom u ime organizatora otvorio ju je Rešid Muratović, glavni i odgovorni urednik InStore magazina.

OGLAS

“Iz godine u godinu je izazovnije jer svaki put imamo sve više sudionika. Prvi put nas je više od 500 i stalno pomjeramo granice. Vjerujem da će tako biti i narednih godina. Ove godine imamo posebne izazove jer je cijela FMCG industrija pred izazovima zbog inflacije. Cilj nam je da otvorimo temu ljudskih resursa o kojoj će govoriti vodeće kompanije iz retail sektora i koji su ti njihovi izazovi”, istakao je Muratović.

OGLAS

Programski dio konferencije podijeljen je u četiri bloka, a brojni govornici  govorili su o stanju u retailu iz različitih kutova, nadolazećim trendovima, ali i o inovacijama koje će olakšati poslovanje i unaprijediti poslovanje.

OGLAS

U prvom bloku konferencije sudionici su imali čuti predstavnike kompanije Ovnak Katarinu Kafadar i Valentina Kafadara koji su govorili o inspiraciji i uspješnom radu ove kompanije i jubileju koji slave ove godine.

Govorili su o prodaji brenda Ziaja u Evropi koje je ove godine napravio veliki prodajni uspjeh. Zastupljen je u svim trgovačkim lancima i ono što ga izdvaja od drugih je što je to također obiteljski biznis farmaceuta.

Tajna uspjeha proizvoda prepoznata je kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Europi i cijelom svijetu. Njihova filozofija minimalizma postala je točka prepoznatljivosti od ostalih brendova. Bosna i Hercegovina se popela na prvom mjestu u prodaji po broju stanovnika, što je rezultat ulaganja kompanije Ovnak”, istakao je Valentin. 

Organizatori konferencije su ove godine poseban fokus stavili na temu ljudskih resursa, načinima motiviranja i zadržavanja stručne radne snage, posebno u vremenu, u kojem svjedočimo velikim migracijama stanovništva prema regiji i Europskoj uniji. 

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom vodećih trgovačkih lanaca u zemlji, i najjačih kompanija iz sektora robe široke potrošnje, javlja akta.ba.

Oglasi
LM