viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.12.23 @ 17:22

Jučer se navršilo 30 godina od krvavog 23. prosinca 1993., kada je Križančevo Selo, poslije će se ispostaviti, postalo jedno od najvećih stratišta Hrvata u BiH, a tim povodom ovim priopćenjem su se oglasila iz Općinskog odbora HDZ-a 1990 Vitez.

Samo u jednom danu ubijena su 64 pripadnika HVO-a i hrvatska civila, a među njima žene i nenaoružane starije osobe. Zločin se dogodio u vrijeme dolaska humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”. Za zločin u Križančevu Selu 2019. godine podignuta je optužnica protiv osmorice nekadašnjih pripadnika i zapovjednika Armije BiH. Suđenje u ovom procesu još uvijek traje.

OGLAS

Mi iz OO HDZ 1990 na čelu sa predsjednikom Bojanom Vidovićem te predsjednik ŽO HDZ 1990 Anto Bilić smo se, kao i svake godine na ovaj datum, poklonili onima koji su dali svoje živote za našu slobodu. Položili smo cvijeće i zapalili svijeće ponovno u nadi da ćemo do slijedeće tužne obljetnice ovog zločina dočekati da se odgovorni za smrt 64 Hrvata konačno osude”, navode.

Oglasi
LM