viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.02.23 @ 13:05

U dvorani Općinskog vijeća Vitez danas (16.2.2022.) je održana 19. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su vijećnice i vijećnici razmatrali dvadeset i dvije predložene točke dnevnoga reda. Sjednica je počela minutom šutnje kao izraz sućuti zbog zbog velikih ljudskih žrtava uslijed potresa koji su pogodili Tursku i Siriju.

Prije rada prema predloženim točkama dnevnoga reda usvojen je Zapisnik o radu 18. sjednice Općinskoga vijeća održane 29.12.2022. godine, davani su odgovori te postavljana nova vijećnička pitanja.

OGLAS

Usvojen Program rada OV i Općinskog načelnika za 2023. godinu

OGLAS

Na današnjoj sjednici usvojeni su značajni programski dokumenti i to Program rada Općinskog vijeća Vitez za 2023. godinu, Program rada Općinskog načelnika i službi za upravu za 2023. godinu te programi rada vatrogasnih društava za 2023. godinu u općini Vitez, Program rada JU Gradske knjižnice „Vitez“ za 2023. godinu, Program rada OO Crveni križ „Vitez“ za 2023. godinu, i Program rada PD „Vlašić“ d.o.o. Vitez za 2023. godinu.

OGLAS

Imenovana upravna vijeća javnih ustanova, dana suglasnost za imenovanje nadzornih odbora

Također, na ovoj sjednici donesena su rješenja o razrješenju i imenovanju članova upravnih vijeća javnih ustanova kojima je osnivač Općinsko vijeće Vitez, a radi se o JU „Dječji vrtić Vitez“, JU Centar za socijalni rad, JU „Internacionalna ljekarna/ apoteka Vitez“, JU „Dom zdravlja Vitez“ i JU „Radio Vitez“. Vijećnici su donijeli odluke o davanju suglasnosti na odluke skupština društva o razrješenju i imenovanju nadzornih odbora javnih poduzeća PD „Vlašić“, JKP „Vitkom“ i JSP „Vitez stan“.

Uz ove točke na današnjoj sjednici nazočni su primili k znanju Informaciju o realizaciji Plana otklanjanja nepravilnosti utvrđenih Izvješćem o financijskog reviziji općine Vitez za 2021. godinu, a dali su i suglasnost za izgradnju društvenog doma u Mjesnoj zajednici Rijeka.

Prvih šest točaka današnje sjednice odnosilo se na razmatranje programa rada. Tijekom rasprave općinski vijećnici su iznijeli određena zapažanja koja se tiču infrastrukture, kulture, sporta, a prvenstveno smo ukazali na održavanje javne rasvjete na čemu bi u narednom periodu trebali poduzeti određene mjere kako bi održavanje javne rasvjete bilo u željenim okvirima. Danas su vijećnici posebno izrazili sve pohvale na rad vatrogasnih društava i njihovu spremnost da odgovore na prirodne i druge nesreće koje se dogode u Vitezu i van naše općine“, kazao je, između ostalog u izjavi za medije nakon sjednice predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro.  

Oglasi
LM