viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.11.21 @ 22:15

I u Vitezu, kao i gotovo svim ostalim općinama u BiH u kojima živi hrvatski narod noćas je obilježena Večer sjećanja kojom je odana počast padu grada Vukovara te obljetnici utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg- Bosne.

To su noćas u Vukovarskoj ulici učinili brojni stanovnici Viteza, čalnovi niza udruga, među kojima je bio veliki broj mladih iz Mladeži HDZ-a BiH Vitez koji tradicionalno organiziraju Večer sjećanja. Molitvu opijela za sve poginule i stradale molio je fra Mario Dadić.

OGLAS

O padu Vukovara i utemeljenju HZ Herceg-Bosne

OGLAS

Nakon što je većina srpskog stanovništva pobjegla iz grada, počela je bitka za Vukovar, u kojoj su hrvatske snage branile grad protiv vojske JNA i drugih paravojnih postrojba i srpske vojske, koja je imala golemu premoć u ljudstvu i tehnici. Srpsko je granatiranje sravnilo grad sa zemljom. Nakon tri mjeseca borbe, Vukovar je 18. studenog godine pao u srpske ruke. U agresiji na Vukovar 1991. godine, JNA i srpske paravojne postrojbe ubile su najmanje 1.739 osoba.

OGLAS

Istovremeno, Hrvati u BiH, suočeni sa agresijom i odumiranjem središnjih tijela BiH u Grudama, 18. studenog 1991. godine, uspostavljaju je Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu.

Oglasi
LM