viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.08.20 @ 10:26
OGLAS

Protekli tjedan, od srijede, 29. srpnja do nedjelje, 2. kolovoza održan je VIII. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene kroz Bosnu. Iako zbog situacije oko COVID-19 nisu uspjeli posjetiti Asiz kako je to uobičajena ruta, prošli su srcem provincije Bosne Srebrene. Hod je vodio od Kraljeve Sutjeske do Kazijevića, mjesta u blizini Fojnice gdje je crkva posvećena Gospi od Anđela.
Geslo ovogodišnjeg hoda bila je rečenica Yvesa Ivonidesa „Evo franjevačkog puta: uvijek za Suncem“, a na samom projektu sudjelovalo je tridesetak framaša, nekoliko časnih školskih sestara franjevki te bogoslova bosanske franjevačke provincije.

Framaši Viteza su oduševljeni, iako je bio iscrpljujući hod ističu da im je to bilo jedno od najboljih iskustava u životu, uz osmijehe na licima, povezanost i ljubav u duhu franjevaštva.

OGLAS

-Čvrsto vjerujemo kako nismo samo taj franjevački put koračali za Suncem, nego kako smo se i približili svojim srcem tome Suncu, kako je to činio i sam sveti Franjo. Izgarali od umora i radosti, iscrpljeni stizali do odredišta, slavili i hvalili Gospodina, usrećivali jedni druge i neiscrpno bili izvor nove nade ovome svijetu, uspjeli smo dobiti jednu od predivnih uspomena u svome životu. No nakon ovoga nismo samo dobili uspomenu, nego i zadatak. Usrećivati druge i donositi radost tamo gdje prolazimo, dijeliti svoje oduševljenje Franjinim i Framinim životom, voditi u nebo i biti istinski svjedok serafskoga oca. Dati drugima ono što nisu uspjeli sami doživjeti. Biti svjetlo u današnjem svijetu, volja u danima ljenčarenja i radost uvijek i zauvijek. Dovoditi druge Suncu i Sunce drugima, poručili su iz Frame Bosne Srebrene.

OGLAS

Redakcija portala viteški.ba čestita hrabrim framašima.

OGLAS

Izvor: Frama & OFS Bosne Srebrene, Frama Vitez

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM