viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.05.23 @ 08:56
OGLAS

Kako portal viteški.ba doznaje jučer i prekjučer su održane sjednice županijskih odbora SDA i HDZ-a BiH na kojima je bilo riječi o procesu uspostave vlasti u Središnjoj Bosni, u kojoj Vlada nije formirana ni sedam mjeseci nakon izbora.

Ove dvije stranke u županijskom Saboru imaju dovoljno ruku da izglasuju Vladu, pod uvjetom da svi izabrani zastupnici budu disciplinirani i podrže odluke svojih stranačkih organizacija. Vladu će vjerojatno podržati i HDZ 1990 koji ima dva zastupnika te SDA-a satelit DF sa svoja dva zastupnika. SDP i Narod i pravda imaju šest zastupnika.

OGLAS

Kada je u pitanju SDA od ranije je poznato kako je prijedlog za premijera Tahir Lendo, a u razgovoru s članovima SDA novinari portala viteški.ba doznali su da su prijedlozi za ministre Advan Akeljić (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Sedžad Milanović (Ministarstvo gospodarstva) i Amir Šečibović (Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova).

OGLAS

U redovima vodeće hrvatske stranke ne bi trebalo biti promjena te će svi ministri vjerojatno ostati na svojim pozicijama. Dakle, resore bi trebali zadržati Anto Matić, Bojan Domić, Feliks Vidović i Mirjana Plavčić, dok se pozicija ministra iz reda srpskog naroda treba usuglasiti sa SDA, a prvi prijedlog je Zoran Marković, dok su se spominjali i određeni kandidati iz Novog Travnika i Jajca, koji će, prema svemu sudeći ostati uskraćeni za ministarske pozicije.

OGLAS

U narednim danima očekuje se da bude zakazana sjednica Sabora na kojoj će biti i potvrđena nova Vlada ŽSB.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM