viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.05.24 @ 14:48
OGLAS

Prošlo je gotovo tri tjedna od parlamentarnih izbora, a Hrvatska još uvijek nema formiranu novu vlast. Ipak, čini se da smo tome sve bliže jer HDZ tvrdi da imaju dovoljno ruku, a rasplet svega očekuje se već danas…

Nakon sastanka predstavnika nacionalnih manjina i Andreja Plenkovića u Banskim dvorima, novinarima se obratio glasnogovornik Marko Milić, kao i Vladimir Bilek, zastupnik manjina.

OGLAS

– U vezi potpore novoj većini model potpore za koji su se oni odlučili s jedne strane omogućava formiranje većine na čelu s HDZ-om, potporu Plenkoviću za mandatara i političku stabilnost. S druge strane, omogućuje nastavak zaštite manjinskih prava i demokratskih standarda u društvu. Više o modelu za koji su se odlučili predstavnici manjina će reći Vladimir Bilek, rekao je Milić, nakon čega se obratio Bilek.

OGLAS

– Svi zastupnici su svjesni situacije u kojoj se RH nalazi, izbornih rezultata i kako su glasali građani. Svih nas osam zajedno ostajemo i dalje u klubu zastupnika. Dajemo potporu Andreju Plenkoviću, s time da jedan dio kluba zastupnika nacionalnih manjina će dati potise Plenkoviću kao mandataru buduće vlade RH. Nastavljamo suradnji zajedno i donijeli smo zaključke koje smo predstavili Plenkoviću. Oni su prihvaćeni…Što se tiče samih potpisa za mandatara, i SDSS je sudjelovao na današnjem sastanku i razgovoru kod Plenkovića. Njihovi zastupnici neće potpisati Plenkoviću za mandatara Vlade. Više nego dovoljno je potpisa za formiranje buduće većine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM