viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.09.23 @ 08:01
OGLAS

Višegodišnji prijateljski susreti dva planinarska društva, PD ,,Kalnik” iz Križevaca i HPD ,,Vitez”, su ove godine organizirani kod Vitežana.

Kako navode iz HPD ,,Vitez”, dragi gosti iz Križevaca su smješteni u ugodnom, lijepom, nadasve funkcionalnom planinarskom domu u Zaselju.

OGLAS

Prekjučer su 22 člana ova dva društva planinarili na Vlašiću i po lijepom vremenu se popeli na drugi po visini i ujedno naljepši vrh “Vlaška Gromila” ( 1919 m n/v). Na povratku sa vrha, kod križa, na Piruši, još jedan ugođaj, srdačan susret sa poznanicima iz HPD ,,Bršljan Jankovac” iz Osijeka. Poslije višesatnog planinarenja i opravdano zadobivenog umora, planinari su prvi veći odmor imali na OPG ,,Koščo” na Radonjićima. Hladno pivo, Vlašićki sir, brzo su popravili raspoloženje. Posjetom etnografske zbirke muzeja samostana Guča gora, gosti iz Križevaca su upoznati sa povijesnom, kulturnom i vjerskom baštinom žitelja Lašvanske doline.

OGLAS

Na kraju dana ostalo je vremena da se posjeti mjesna kušaonica poljoprivrednih proizvoda vrijednih Gučogoraca. Drruženje se završilo veselicom u planinarskom domu u Zaselju.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM