viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.09.21 @ 20:55

Elmedin Konaković, mladi lider na bh. političkoj sceni prije Općih izbora 2018. godine pokrenuo je novi politički projekt u Bosni i Hercegovini naziva Narod i pravda, a već na Općima, a posebno posljednjim Lokalnim izborima ostvarili su zavidne rezultate koji nisu ostali vidljivi samo u Sarajevskoj županiji, nego je njihov rad prepoznat i u ostalim krajevima BiH, pa tako i u Središnjoj Bosni.

Konaković posljednjih mjeseci radi diljem BiH na formiranju općinskih organizacija u svim gradovima i općinama BiH kako bi naredne Opće izbore dočekao s ojačanom stranačkom infrastrukturom kojom želi pomrsiti računa vodećim bh. političkim opcijama, prije svega Stranci demokratske akcije (SDA), čiji je član Konaković bio do prije nekoliko godina. Samo ime stranke, a i činjenica da je Konaković napustio SDA dok je bio na dužnosti premijera Županije Sarajevo tada je sugeriralo na potrebu organiziranja novog političkog projekta koji će imati snage obračunati se s devijantnim društvenim pojavama kao što su korupcija, kriminal, nepotizam… Sve to su bili i Konakovićevi osnovni razlozi izlaska iz bivše stranke. Da je ispravan politički kurs novog projekta potvrdila je i obitelj tragično nastradalog Dženana Memića, točnije Arijana Memić, sestra pokojnog Dženana koja je i sama dužnosnica Naroda i pravde.

OGLAS

U novu stranku uključio se veliki broj, dosad politički neaktivnih osoba, a jedan broj dolazi i iz reda nezadovoljnika radom SDA i DF-a prije svega.

OGLAS

Kada je u pitanju prostor Središnje Bosne prvi ozbiljniji iskorak stranka Narod i pravda (NiP) imala je na nedavno održanim Lokalnim izborima gdje je bila u ozbiljnoj utrci za načelnike Novog Travnika, Jajca i Travnika. U Novom Travniku kandidat NiP-a deklasirao je kandidata SDA, do tada suverenog vladara političkih procesa u toj Općini, a NIP-ov kandidat u Travniku napravio je povijesni rezultat oporbenih stranaka gdje se SDA prvi puta u toj utakmici osjećala nelagodno. Također, kandidat ove stranke u Jajcu nije imao loš plasman, a sve to ukazuje da se radi o mladom, ali vrlo potentnom političkom projektu.

OGLAS

Kada su u pitanju njihovi glasovi za općinska vijeća u Županiji Središnja Bosna imali su više od 5 300 glasova što bi im, da su se umjesto Lokalnih održavali Opći izbori bilo dovoljno za dva saborska zastupnika. Treba naglasiti kako NiP nije imao svoje kandidacijske liste u Busovači, Vitezu, Fojnici i Kreševu, a zasigurno na Općim izborima i u tim općinama mogu računati na glasove svojih simpatizera i pristalica.

Imajući u vidu kako NiP u Vitezu još nije oformio općinsku organizaciju i stranački ogranak razgovarali smo s Harisom Kanižom, predsjednikom povjereništva NiP-a za Središnju Bosnu koji nam je potvrdio da Narod i pravda planira pokrenuti organizaciju u Vitezu, a plan je da se to učini do kraja ove godine.

Obavljaju razgovore, računaju na nezadovoljnike iz SDA?

Kako viteški.ba neslužbeno doznaje u Vitezu već postoje ozbiljni razgovori u vezi formiranja ove organizacije s kojom se prema našim izvorima povezuje jedan dio nekad uglednih članova SDA, ali i drugih društveno- političkih pojedinaca iz Viteza. Da se vode razgovori potvrdio je i sam Kaniža, nepreciziravši tko su osobe s kojima se razgovara.

Moramo naglasiti da smo prije lokalnih izbora obavili određene razgovore sa zainteresiranim osobama (u Vitezu; op.a.), ali ih još nismo sproveli u djelo i osnivanje organizacije.
Svi zainteresirani mogu se javiti u prostorije povjereništva na adresi Hadži Ali bega Hasanpašića bb, Travnik (zgrada City Mall), svakog radnog dana od 10 do 14 sati, zatim putem našeg e-maila sbk@narodipravda.ba i službene Facebook stranice, ali i na brojeve telefona 061 721 700 i 062 353 508″, zaključuje Kaniža.

Oglasi
LM