viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.01.24 @ 14:18

Danas je općinskog načelnika Borisa Marjanovića posjetilo izaslanstvo Matice hrvatske Vitez kojega je predvodio predsjednik Željko Kocaj.

Na sastanku je Kocaj istaknuo ključne programe koje je Matica u Vitezu implementirala u prošloj godini gdje je posebno istaknut pozitivan odjek projekta Škola slikarstva za sve generacije, čiju je realizaciju podržala i Općina Vitez te općinski načelnik. Također, naglasio je kako je Matica hrvatska Vitez i ove godine izdala svoj časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja Lašva, a organizirana je prva filmska revija naziva Vitez.doc.

OGLAS

Više o samoj školi slikarstva kazala je akademska umjetnica Kristina Livančić, članica Predsjedništva ogranka Matice u Vitezu. „Kroz projekt je bilo uključeno više od 40 polaznika te s ovim aktivnostima nastavljamo i u vremenu pred nama“, kazala je Livančić.

OGLAS

Ovim povodom načelniku Marjanoviću je uručena slika jedne od polaznica programa, Jasne Marković, rađena u tehnici akril na platnu. Načelnik Marjanović se zahvalio na posjetu i daru te kazao kako je evidentno da potpora ovome projektu ali i drugim matičinim aktivnostima apsolutno opravdana jer, kako je informiran, nailazi na pozitivne reakcije Vitežana.

OGLAS
Oglasi
LM