viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.09.20 @ 10:27

Filip Pranjković dvadesetdvogodišnji Vitežanin uspješno je transplantiran u Zagrebu. Filip se zajedno sa svojom obitelji bori sa bubrežnom bolešču gotovo od rođenja.

Zbog teških urološko/nefroloških problema, jedan bubreg mu je izvađen. Nakon toga imao je još nekoliko teških operacija na drugom bubregu.
Velika se borba vodila za spas makar jednog bubrega. Međutim, bolest je bila brža. Kada su se iscrpile sve mogućnosti liječenja u Bosni i Hercegovini Filip se mora preseliti u Hrvatsku.
I zbog liječenja ali prvenstveno zbog toga što su šanse za transplanaciju u HR puno puno veće nego u BiH. Završio je na dijalizi. Ubrzo potom dolazi na listi čekanja u HR gdje je čekao “samo” dvije godine.

OGLAS

Prije 3 dana Filip je uspješno transplantiran, dobro mokri i osječa se odlično. Transplantacija je urađena od preminule osobe (kadaverična).
Član je udruge Udit ŽSB, te su se u Filipovo ime zahvalili, prije svega obitelji preminulog donora, koja je svojom pozitivnom odlukom da daruje organe svog preminulog člana obitelji, spasila Filipov ali i druge živote! Također i liječnicima, stručnjacima u KB Merkur Zagreb, koji su odlično obavili, za njih već, rutinsjki operativni zahvat i Viteškim gospodarstvenicima koji su pomogli obitelj Pranjković kada im je pomoć bila najpotrebnija.

OGLAS

Vitez može biti ponosan što je spašen još jedan mladi život! Ovo je poruka svima koji čekaju na transplantaciju, da ne gube nadu, da treba vjerovati da će nekada i oni dobiti “najvažniji poziv u životu”, objavili su na svojoj facebook stranici Udit.

OGLAS
Oglasi
LM