viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.04.21 @ 15:49

Za današnju III. sjednicu OV Vitez koja je započela u 10,00 sati odlučeno je da vijećnici usmeno ne postavljaju pitanja i inicijative, a svoja pitanja i inicijative nadležnima će dostaviti u pismenoj formi tijekom dana.

Usvojen je Plan rada PD ,,Vlašić” d.o.o Vitez za 2021. godinu. U Planu rada ovo poduzeće naumilo je da zasije između 15 i 25 hektara silažnog kukuruza i 30-35 hektara pšenice, a svoje kupce PD ,,Vlašić” tražit će u Sarajevu jer su domaći viteški kupci odustali od poljoprivredne proizvodnje zbog neisplativosti same proizvodnje.

OGLAS

Posebna rasprava na sjednici vođena je po pitanju Plana rada JSP ,,Vitez-stan” d.o.o gdje je Općinsko vijeće usvojilo isti, uz zaključak da se zadužuje Služba za opću upravu da zajedno s JSP ,,Vitez-stan” izradi analizu o broju ulaza u zgrade te koliko ulaza u zgrade ima svoje predstavnike što je zakonska obveza. Služba je zadužena da dostavi analizu Zajedničkoj službi OV i ON u roku od 30 dana.

OGLAS

Rasprava na sjednici je vođena po pitanju Plana rada JKP ,,Vitkom” d.o.o Vitez gdje su se vijećnici usuglasili da je u posljednje vrijeme rad ovog poduzeća podignut na višu razinu, da su problemi u vodoopskrbi u značajnoj mjeri poboljšani, naglasak je stavljen da u ljetnom periodu djelatnici Vitkoma što više napora ulože u održavanje zelenih površina kako u urbanom dijelu tako i u prigradskim naseljima.

OGLAS

Vitkom ide u natkrivanje svih eko otoka unutar gradske jezgre, a sve s ciljem neraznošenja otpada i očuvanja stvarne težine otpada jer do sada zbog padalina otpad bude mnogo teži i kao takav mnogo skuplji deponiji Mošćanica.

Gubitak na vodovodnoj mreži u 2020. godini bio je 79% što predstavlja veliki problem u vodoopskrbi, a da se krene u zamjenu dotrajalih cijevi višemilijunski je projekt.

U proteklom periodu su značajno smanjena dugovanja prema dobavljačima i od ove godine Vitkom plaća sve dobavljače odmah po prispjeću računa što je veliki uspjeh menadžmenta poduzeća.

Usvojen Plan rada JKP ,,Vitkom” Vitez uz zaključak da se u periodu pred nama napravi tematska sjednica po pitanju vodoopskrbe i odvoza otpada.

Točka koja se tiče Informacije o realizaciji projekta daljinskog grijanja je primljena k znanju. Vijeće je zaključilo da će čim epidemiološke mjere popuste, pozvati tvrtku CMS Ceteor da uradi prezentaciju Općinskom vijeću s ciljem da se utvrde koji su pozitivni, a koji negativni aspekti eventualnog uvođenja ovog načina grijanja gradske jezgre.

Posebna rasprava vođena je po posljednjoj točki dnevnog reda Mišljenje na Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana ŽSB 2005.-2025.

Imajući u vidu kako se sve pristigle primjedbe na Nacrt odnose na izgradnju mini hidrocentrala na rijeci Kruščici, važno je da su iste dobile koncesiju i potrebnu urbanističko tehničku dokumentaciju uz suglasnost MZ po tadašnjem važećem Zakonu o koncesijama, a prema tom Zakonu OV nije davalo niti mišljenje niti suglasnost za izgradnju MHE-a.

Trenutno smo svjedoci kako su se promjenili stavovi pa je sada MZ Kruščica protiv izgradnji MHE-a te ove nove činjenice ne mogu ignorirati niti OV niti Općina Vitez.

Stoga OV Vitez smatra da se na temelju gore navedenog, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima moraju uvažiti primjedbe, sugestije i mišljenja pristigle na Nacrt, te OV Vitez predlaže nositeljima izrade Izmjena i dopuna prostornog plana ŽSB 2005.-2025. da iste detaljno razmotri i uvaži.

Svi Klubovi vijećnika iznijeli zajednički stav da su protiv gradnje mini hidroelektrana.

Oglasi
LM