viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.07.21 @ 17:27
OGLAS

Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest IPA korisnica i to: Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Crnoj Gori, Kosovu*, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Projekat je sa realizacijom počeo 1. siječnja 2021. godine i tijekom naredne četiri godine ima za cilj jačanje participativne demokracije i EU integracija na Zapadnom Balkanu osnaživanjem civilnog društva i mladih da aktivno sudjeluju u donošenju odluka, te unaprjeđenjem poticajnog pravnog i financijskog okruženja za organizacije civilnog društva (OCD). Vrijednost projektne komponente u BiH je 3,69 milijuna eura.

OGLAS

U prethodnom periodu ReLOaD2 u BiH  je objavio dva poziva namijenjena jedinicama lokalne samouprave (JLS) za sudjelovanje u projektu.

OGLAS
  • Prvi (direktni) poziv je bio objavljen za JLS koje su već sudjelovanje u ReLOaD projektu ili u jednoj od četiri faze projekta Jačanje lokalne demokracije – LOD. Ovaj javni poziv je bio objavljen od 15. ožujka do 12. travnja i  25 JLS iz BiH je izrazilo sudjelovanje u ReLOaD2 projektu.
  • Drugi (direktni) javni poziv je bio namijenjen za JLS koje do sada nisu sudjelovale u projektima ReLOaD1 i LOD. Poziv je bio otvoren od 31. ožujka  do 21. svibnja. Na ovaj javni poziv se prijavila ukupno 21 JLS.

Povjerenstvo za evaluaciju prijava je prema matrici za bodovanja izvršila bodovanje dostavljenih prijava. Konačnu odluku o odabiru partnerskih JLS je donio partnerski odbor ReLOaD2 projekta na sjednici održanoj 18. lipnja 2021. godine. Partnerski odbor čine predstavnici Izaslanstva Europske Unije u BiH, Ministarstva pravde BiH, Federalnog ministarstva pravde, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS), UNDP-a, jedan predstavnik civilnog društva u BiH u svojstvu glasača, te predstavnici Saveza općina i gradova Federacije BiH, Saveza općiina i gradova RS i projekta Tehnička podrška organizacijama civilnog društva (TACSO) BiH u svojstvu posmatrača.

OGLAS

U okviru direktnog poziva su odabrane sljedeće JLS za sudjelovanje u ReLOaD2 projektu:

1.       Grad Bihać

2.      Grad Prijedor

3.      Grad Gradiška

4.      Općina Centar Sarajevo

5.      Općina Novo Sarajevo

6.      Općina Rudo

7.       Općina Vitez

U okviru javnog poziva su odabrane sljedeće JLS za sudjelovanje u ReLoaD2 projektu:

1.       Grad Goražde

2.      Grad Istočno Sarajevo

3.      Grad Mostar

4.      Općina Prozor Rama

5.      Općina Gacko

6.      Općina Ugljevik

ReLOaD2 projekat će odabranim JLS pružiti potporu da unaprijede pristup financiranja OCD iz svojih proračuna. Projekat će se fokusirati na institucionalizaciju odnosa između JLS i OCD, uz jačanje kapaciteta obje strane, kako bi uvidjeli prednosti partnerstva. Posebna pažnja bit će posvećena radu sa mladima, rodnoj jednakosti i promociji intervencija koje uvažavaju princip multietničnosti u svim ciljevima i aktivnostima.

ReLOaD2 želi zahvaliti svim podnositeljima prijava na zainteresiranosti i trudu uloženom prilikom pripremanja prijava i dokumentacije.

Izvor: BA.undp.org

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM