viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.08.21 @ 15:48
OGLAS

Tradicionalni susret Hrvatskog planinarskog društva ,,Vitez” iz Viteza i Hrvatskog planinarskog društvo ,,Lipa” iz Sesveta održan je 7. i 8. kolovoza na Velebitu.

Nakon sastanka planinara iz dvaju društava u Krasnom uslijedila je vožnja do Zavižana te hodnja Premužićevom stazom uz Gromovaču do Rossijevog skloništa. Nakon pauze nastavljena je hodnja uz Crikvenu do planinarske kuće Alan. Planinari su duž staze uživali u predivnim pejzažima i pogledu koji je u jednom trenutku bio usmjeren prema Lici, a nakon samo nekoliko koraka prema moru i otoku Krk.

OGLAS

Slijedi vožnja od planinarske kuće Alan do planinarske kuće Mrkvište gdje su planinari dočekani od strane ljubaznih planinarki iz HPD-a ,,Zavižan” iz Senja i učinile boravak ugodnijim. Uslijedila je večera i zabava uz pjesmu.

OGLAS

Drugi dan boravka jedna grupa ide na kraću hodnju do vidikovca s kojeg se pruža pogled na Štirovaču, nakon toga je uslijedio odlazak do ,,Careve kuće” HPD-a ,,Gromovača” iz Otočca gdje je nastavljeno druženje uz Ličku kalju.

OGLAS

Poslije ručka prema planu je uslijedila vožnja do Krasna i obilaska svetišta Majke Božje od Krasna gdje su se planinari oprostili od domaćina i prijatelja, ističu iz HPD ,,Vitez” iz Viteza.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM