viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.01.24 @ 17:30
OGLAS

Na adresu portala viteski.ba tijekom dana stigla je informacija dostavljena s adrese hkdnapredakbusovaca@gmail.com u kojoj stoji “kako je iz članstva Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Busovača isključen Josip (Mirko) Križanović“.

Navedeno je da je ta odluka donesena “Na temelju članka 27. stavak (2) Statuta Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ i članka 21. stavak (2) Statuta Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Busovača na sjednici održanoj 08.01.2024. godine“.

OGLAS

Obzirom kako se u dijelu medija javljaju dijametralno suprotne informacije o stanju u busovačkoj podružnici Napretka te da kao medij nastojimo javnost informirati objektivno i blagovremeno tražili smo pojašnjenje Središnje uprave HKD Napredak koji su nam napisali sljedeće:

OGLAS

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog Društva Napredak je po osnovu uvida u dostavljenu dokumentaciju, a po održanoj I. elektroničkoj sjednici Središnje uprave od 9. siječnja 2024. godine, konstatirala kako je jedina ispravna odluka i upis promjena onaj čija je izborna procedura u cijelosti usklađena sa Zakonom, Statutom Društva, Statutom podružnice i ranije potpisanim Aktima, te u potpunosti legalitet priznaje i daje g. Josipu Križanoviću i njegovom podnesenom zahtjevu za upis promjena kod nadležnih službi Županije Središnja Bosna u čijem registru je podružnica upisana kao samostalna pravna osoba“.

OGLAS

Kada je u pitanju registar članstva naveli su sljedeće: “Registar članstva je jedinstvena baza podataka koja se osim u podružnicama vodi i kod Središnje uprave i Hrvatsko kulturno Društvo Napredak broji u svojih 66 podružnica 5519 članova. Trenutno se u Središnjoj upravi ne vodi niti jedan stegovni postupak protiv dopredsjednika Društva g. Josipa Križanovića, kao ni protiv ijednog člana“, stoji u dopisu, kojega, kao i prvo-navedeni dopis objavljujemo bez uredničkih intervencija.

Podsjećamo, ranije se pojavila informacija da su održane dvije skupštine u Busovači. Jedna je za predsjednika izabrala Bojana Petrovića, a druga Josipa Križanovića.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM