viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.06.23 @ 11:17

Nakon što je u ponedjeljak Općinsko vijeće dalo suglasnost na novi cjenik komunalnih usluga iz OO SDP BiH Vitez oglasili su se priopćenjem za javnost koje prenosimo u nastavku i to bez uredničkih intervencija:

U ponedjeljak je održana 21. sjednica Općinskog vijeća Vitez na kojoj je razmatrano 20 točaka dnevnog reda. Najvažnija za građane je Novi cjenik komunalnih usluga JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez kojim je predviđeno povećanje cijena usluga za u prosjeku četiri člana domaćinstva od 40%“, navode iz SDP BiH Vitez.

OGLAS

Vidljivo je da nije popularno donošenje ovakvih odluka, ali se većina HDZ-SDA odlučila na takav korak, te će oni vjerojatno svoje odluke pravdati svojim biračima i svim građanima općine Vitez. Klub vijećnika SDP BiH Vitez je bio protiv ovakve odluke, jer smatramo da probleme koje komunalno poduzeće ima i male plaće uposlenika ne mogu ići iz džepova građana, te da su se morali postići dodatni napori i iznaći drugačije rješenje koje neće ići na štetu građana. Predsjednik OO SDP BiH Vitez i vijećnik u Općinskom vijeću Vitez Ekrem Sarajlić je diskutirao po ovoj točki dnevnog reda te iznio stav da SDP BiH u Vitezu kao radnička partija razumije situaciju sa problemom niskih plaća u Vitkomu, ali je nedopustivo da se građanima u velikoj inflaciji dodatno otežava stanje povećanjem cijena komunalnih usluga. Većina nezadovoljstva koje građani svakodnevno iznose o lošem kvalitetu komunalnih usluga je realno i opravdano te imajući to u vidu nismo spremni ignorirati takvo nešto i kao izabrani predstavnici građana ne možemo nastupiti suprotno stava građana. Iskreno ostaje da se nada da će ovo poskupljenje dovesti do poboljšanja komunalnih usluga. Građani na prvom mjestu, teške odluke se ne smiju donositi preko koljena, briga za radnicima i njihovim pravima u javnim poduzećima mora biti u fokusu od strane lokalnih vlasti“, stoji u priopćenju.

OGLAS
Oglasi
LM