viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.06.22 @ 16:39
OGLAS

Danas je u hotelu Central u Vitezu u organizaciji Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata ,,Prsten” održana znanstveno stručna konferencija pod nazivom ,,Utjecaj proteklih i trenutnih globalnih kriza na gospodarska zbivanja u Bosni i Hercegovini”.

Na samom početku konferencije sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata ,,Prsten” Svjetlan Stanić, koji je veliki broj uzvanika upoznao sa načinom rada i funkcioniranja Udruge.

OGLAS

Nakon Stanića prisutnima se obratio Berislav Kutle, predsjednik Udruge banaka BiH, koji je ukratko prezentirao utjecaj Covida i trenutne ukrajinske krize na financijski sektor BiH.

OGLAS

Predsjednik FBiH Marinko Čavara imao je predavanje na temu Gospodarska situacija u BiH u svjetlu ukrajinsko- ruske krize. Predsjednik Čavara kazao je u svom izlaganju da niti jedna kriza nije došla sama od sebe. BiH se nije oporavila ni izišla iz Covid krize, a već je veliki utjecaj na političku situaciju u BiH napravila ukrajinsko- ruska kriza. Jasno je da su okolnosti za gospodarstvo jako teške i da opstaju samo veliki te da na svaki način nastoje sačuvati radna mjesta.

OGLAS

Na samom kraju radnog dijela konferencije svim prisutnima obratio se Vjekoslav Vuković iz Vanjskotrgovinske komore BiH, nakon čega su svi prisutni mogli postavljati pitanja u panel diskusiji sa izlagačima.

Izvor: Centralna.ba

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM