viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.02.23 @ 18:30

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je još srpnju usvojila informaciju Federalne direkcije robnih rezervi o pomoći za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u vidu paketa osnovnih životnih namirnica u iznosu od 500,00 KM. Radi se o intervenciji iz robnih rezervi.

Ravnatelj Federalne direkcije robnih rezervi Tončo Bavrka, na konferenciji za medije, održanoj u srpnju, kazao je da je Vlada FBiH Uredbu o pomoći socijalno ugroženim kategorijama donijela 7. lipnja.

OGLAS

Podsjećamo riječ je bilo o pomoći osobama koje imaju stalnu novčanu pomoć i drugim socijalno ugroženim kategorijama na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Na temelju popisa koje je dostavilo Federalno ministarstvo radilo se o 17.000 korisnika.

OGLAS

Još tada je Federalna direkcija robnih rezervi upoznala Vladu FBiH o načinu podjele paketa hrane ovim kategorijama ljudi. Plan je da to rade u dva navrata s robama koje se nalaze u federalnim robnim zalihama.

OGLAS

Prema tom planu su i mnogi Vitežani dobili, najprije prvi dio paketa pomoći, samo, prema riječima i žaljenje mnogih, i to sa velikim zakašnjenjem. Prvi dio paketa pomoći su dobili negdje u listopadu, drugi dio pomoći su očekivali u prosincu, ali nije realiziran.

Prema informacijama s lica mjesta, danas je u Vitezu, u prostorijama Crvenog križa započela podjela paketa drugog dijela pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, što će biti nastavljeno i sutra, sve dok se ne okonča proces podjele.

Oglasi
LM