viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Iznimno važno za hrvate ovoga kraja
Vrijeme objave: 07.09.24 @ 14:14
OGLAS

U prostorijama Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” u Travniku jučer je svečano obilježena prva godišnjica rada dječjeg vrtića, koji nosi ime poznatog misionara o. Ante Gabrića.

OGLAS

Vrtić trenutno pohađa oko pedeset djece, a zbog ograničenih kapaciteta, na listi čekanja nalazi se još djece, posebno za jasličku skupinu, u kojoj je trenutno 18 mališana. Zbog povećane potražnje, vrtić se nada skorom dovršetku radova na obnovi zgrade koja je vraćena Centru prije dvije godine, a koja bi trebala biti otvorena do kraja godine.

KŠC “Petar Barbarić” u Travniku, koji obuhvaća vrtić, osnovnu i srednju školu, od iznimne je važnosti za Hrvate tog kraja, istaknuo je županijski ministar obrazovanja Bojan Domić, naglasivši kako je važno da djeca imaju priliku obrazovati se na svom jeziku.

OGLAS

Ravnatelj Centra don Željko Marić istaknuo je da su radovi na obnovi zgrade teški i zahtjevni te je zahvalio svima koji pomažu, uključujući lokalnu zajednicu, crkvene institucije i Vladu RH.

OGLAS

Ravnateljica vrtića Ivana Strukar citirala je o. Antu Gabrića, po kojem vrtić nosi ime: “Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje. I darovi i život! Najslađe je kad sve možeš dati,” naglasivši kako su te riječi motivacija kojom se vode u svom radu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM