viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.03.22 @ 21:15

Iz Općine Travnik obavijestili su građane da je završen testni period uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone i istovremeno zahvaljuju svima koji su iskoristili mogućnost da sudjeluju u kreiranju budućeg izgleda .

Veliki broj prijedloga građana kao i stručnih timova značajno je utjecao na identifikaciju svih potreba građana koje su, objedinjavanjem postale projektni zadatak na osnovu kojeg je Općina provela postupak odabira najboljeg idejnog rješenja uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone.

OGLAS

Izabrano idejno rješenje bit će uskoro predstavljeno javnosti, a Općina će u narednom periodu provoditi aktivnosti na osiguravanju izvedbene projektne dokumentacije i financijskih sredstava.

OGLAS

Do tada, zajedničkim projektom Centra za edukaciju mladih, Općine Travnik i  Ureda za uspostavljanje partnerstva Leipzig –Travnik prostor Bosanske ulice bit će oplemenjen dodatnim mobilijarom i bit će uklonjena signalizacija biciklističke staze koja se u testnom periodu pokazala kao nepotrebna.

OGLAS

Sa zadovoljstvom  naglašavaju da su dosadašnje aktivnosti  pokazale snagu i vrijednosti participativnog odlučivanja u kreiranju zajedničkog prostora i interesa zbog čega još jednom zahvaljuju svim građanima koji su svojim prijedlozima unaprijedili kompletan postupak.

Upravo danas, u Travniku su postavljene klupe i dodatni mobilijar duž Travničkog korza, a napominjemo da se radi o prelaznom rješenju.

Oglasi
LM