viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.10.23 @ 14:39

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak dr. Nikole Čiče, u Sarajevu je u prostorijama Središnje uprave, u subotu 7. listopada 2023. godine održana posljednja sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“ u ovom mandatu, XXVIII. po redu.
Predsjednik je tom prigodom zahvalio svim članicama i članovima Središnje uprave HKD Napredak na radu u protekle četiri godine, koje su bile pune izazova, jer gotovo pola mandata je prošlo u uvjetima epidemiji COVID-a 19. 

HKD Napredak je i tada pomagao i  djelovao na svim poljima svoje misije. Vršila se dodjela stipendija, davala se potpore  podružnicama za kulturne projekte, tiskao se kalendar i godišnjak te organizirali brojni  kulturni sadržaji ali i dijelila pomoć ugroženima.
Nakon usvajanja dnevnog reda XXVIII. sjednice usvojen je zapisnik sa XXVII. sjednice Središnje uprave. Članicama i članovima Središnje uprave prezentirana je i Informacija o realizaciji Zaključaka i Odluka donesenih na prošloj sjednici Središnje uprave održanoj 22. rujna 2023. godine u Sarajevu.

OGLAS

Glavna tema sjednice, o kojoj je nazočne izvijestio predsjednik dr. Čiča, bila je predstojeća 70. Glavna izborno-izvještajna Skupština HKD Napredak koja se Odlukom Središnje uprave, treba održati u Sarajevu u subotu, 14. listopada 2023. godine.
Na sjednici je usvojen Pravilnik o radu Skupštine HKD Napredak kao i  izmjene i dopune ranije usvojenog predloženog Dnevnog reda Skupštine. Središnja uprava razmatrala je i dostavljenu listu kandidata za tijela upravljanja HKD Napredak u narednom četverogodišnjem mandatu. 

OGLAS

Nakon rasprave o prijedlogu kandidata za funkciju predsjednika HKD Napredak zaključeno je da prijedlog Središnje uprave HKD Napredak za funkciju predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu bude aktualni predsjednik dr. sc. Nikola Čiča. Prema pristiglim prijedlozima podružnica i udruga kandidati za predsjednika bili su i Miroslav Landeka, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, Josip Križanović, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak Podružnica Busovača, Franjo Bratić, član Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak podružnica Usora te Franjo Markota. Landeka i Križanović su zahvalili onima koju su ih nominirali za predsjednika Društva te su odustali od kandidature. 

OGLAS

Uz dr. Čiču, koji je službeno kandidat Središnje uprave za predsjednika Društva, prema Statutu HKD Napredak i na samoj Skupštini se za predsjednika može kandidirati svatko onaj tko prikupi trećinu potpisa zastupnika. 

Na Skupštini će se pored izbora predsjednika birati i novi dopredsjednici, članovi Središnje uprave, na prijedlog novoizabranog predsjednika Društva te članovi Nadzornog i Stegovnog suda. Također, razmatrat će se izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga HKD Napredak. 
Skupštini Društva će, pored predstavnika napretkovih podružnica i udruga, nazočiti gost i uzvanici iz kulturnog, vjerskog i javnog života naše zemlje i inozemstva, diplomatskog kora u BiH, predstavnici temeljnih organizacija kulture naroda BiH i drugi.

Izvor: vecernji.ba

Oglasi
LM