viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.09.23 @ 08:17

Na međunarodni natječaj za priču „Marko Martinović Car 2023.” koju raspisuje HKD ,,Napredak” podružnica Vitez, ove godine pristiglo je 35 priča od 33 autora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Nizozemske i Srbije.

Šest priča je diskvalificirano iz formalnih razloga, a žiri koji je imenovan poslije zatvaranja natječaja je vršio prosudbu u kojoj je trebalo izlučiti 10 priča za drugi krug.

OGLAS

Članovi žirija  (iz Bijelog Polja, Viteza i Zagreba) su  završili bodovanje priča koje udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja  eurovizijskim sustavom i na taj način je izlučeno 10 priča koje prolaze u drugi krug.

OGLAS

Priče su poredane po redoslijedu prijavljivanja.
Šifra Džima45 priča ESIN BRAT; šifra Smilje priča KRUH OD LAVANDE; šifra Mandarinajutarnja priča RUKE; šifra A183914 priča TAOCI TRENA; šifra Чорт priča НАШИ; šifra Zenica blues priča FERDINE SUZE; šifra Kolovoz 2023 priča TIHO UREŠAVANJE; šifra Letnji dan priča ČUTURICA; šifra Ra-1234 priča PIROVA UTJEHA; šifra I mrtvi, živi smo priča TUĐIN, U TUĐINI.

OGLAS

Istim sustavom žiri će bodovati ovih deset priča, a to znači da svaka priča mora dobiti bodove. Tri prvorangirane će se dobiti sabiranjem bodova. Budući je Pravilnikom o nagradi međunarodne književne nagrade za priču „Marko Martinović Car“ propisano da moraju biti prva, druga i treća nagrada, u slučaju izjednačenosti obavit će se i treći krug.

Svečana dodjela nagrada obavit će se 22. 9. 2023. godine u 19,00 sati u Napretkovom domu u Vitezu.
Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa, a autori koji bez valjanog razloga ne nazoče svečanoj dodijeli odriču se novčanog iznosa u korist humanitarne udruge.  
Dani Marka Martinovića Cara ove godine održat će se od 20.09. do 23.09.2023. u Vitezu.

Oglasi
LM