viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.10.22 @ 13:28

Aktivnosti na utemeljenju jedinstvene muzejsko-galerijske postavke zamišljene su prije tri godine, adaptacija potkrovlja završena je prije dvije godine, a početkom ove godine započete su potrebne predradnje da bi došli do ovoga trenutka, danas.

Svečanost početka utemeljenja stalne postavke veličale su dvije vrsne akordeonistice Danijela Gazdić-Kljajić, profesorica na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu i  Azra  Halitović, studentica pete godine na Muzičkoj akademiji koje nastupaju pod nazivom Accoladies.

OGLAS

Prije samog koncerta nazočnima se obratila predsjednica podružnice HKD Napredak u Vitezu istaknuvši da danas, svečano započinje uređenje stalne postavke u ovoj Etno galeriji koju planiraju svečano otvoriti 24.11.2022. godine. Za taj dan pripremaju poseban program modne revije narodnih nošnji i spektakularnu izvedbu originalne umjetničke koreografije koju pripremaju dva vrsna koreografa Zoran Kupreškić iz Viteza i Ivan Križanović iz Busovače. U ovom velikom projektu uključeni su mnogi članovi.

OGLAS

Također je zahvalila svim donatorima te pozvala sve građane da doniraju artefakte za Etno galeriju, jer ona će služiti svima, od učenika i studenata, etnografskih stručnjaka do građana pa što ne reći, i turista. Posebno je zahvalila umjetnicama što su prilagodile svoj repertoar sinoćnjoj svečanosti.
Profesorica Danijela Gazdić je prije koncerta izrazila svoju radost da može doprinijeti utemeljenju Etno galerije narodnih nošnji, a na kraju programa je i sama darovala nekoliko lutaka odjevenih u hercegovačku nošnju iz okolice Trebinja, kao prinos Napretkovoj galeriji.

OGLAS
Oglasi
LM