viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.01.24 @ 12:32

Fantastično razdoblje je iza novog UFC-ova prvaka srednje kategorije, Južnoafrikanca Dricusa Du Plessisa. Ovaj 30-godišnji borac je početkom 2019. krenuo u fantastičnu seriju koja sadržava po jednu pobjedu u KSW i EFC promocijama te sedam u UFC-u, gdje je posljednju ostvario ovog jutra.


Savladao je Seana Stricklanda i postao UFC-ov prvak srednje kategorije, nešto malo više od pet godina nakon što je doživio svoj posljednji poraz.
A njega mu je nanio Roberto Soldić u borilištu poljske KSW organizacije. Bio je to revanš njihove prve borbe, u kojoj je Dricus slavio, a Soldić mu se revanširao na prilično dominantan način, uvjerljivom izvedbom i pobjedom nokautom.

OGLAS

Karijere su im nakon toga otišle suprotnim smjerovima. Soldić je postao najveća zvijezda poljske promocije, a onda je prije godinu i pol dana odlučio prihvatiti ponudu azijskog ONE Championshipa.

OGLAS

Tamo je dosad odradio dvije borbe, jednu koja je završila bez pobjednika i drugu, u kojoj je doživio poraz prekidom te se trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji. Istovremeno je Dricus polako gradio svoj put u UFC-u, praktički od nule i došao je do samog vrha.

OGLAS

Na kraju svega, ne možemo ne žaliti što je Roberto odabrao ONE, u trenucima kad su svi očekivali da će prihvatiti ponudu i postati novi UFC borac. Tu njihovu borbu, održanu u velteru, jednu kategoriju ispod one u kojoj je Dricus postao UFC prvak, pogledajte ispod teksta.

Oglasi
LM