viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.01.24 @ 14:33

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 14. mjesto u današnjoj, petoj utrci sezone u superveleslalomu.

Dvadesetčetvrtogodišnja Visočanaka u italijanskoj Cortini D‘Ampezzo tako je ostvarila najbolji plasman u povijesti bh. skijanja u utrkama Svjetskog kupa u alpskom skijanju, osvojivši 18 bodova. Za pobjendicom Larom Gut-Behrami iz Švicarske zaostala je sekundu i 83 stotinke. Drugo mjesto je zauzela Austrijanka Stephanie Venier (+21), a treće Francuskinja Romane Miradoli (+41).

OGLAS

Sjajan nastup u italijanskom ski centru Muzaferija je upotpunila jučerašnjim plasmanom na 25. mjestu u spustu. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Mikaela Shiffrin (SAD) sa 1209 boodva, druga je Lara Gut-Behrami sa 1014, a treća Federica Brignone (Ita) sa 838 bodova.

OGLAS

U poretku superveleslaloma vodeća Lara Gut-Behrami ima 320 bodova, druga je Cornelia Hütter (Aut) sa 310, a treća Federica Brignone sa 246 bodova. Sljedeće utrke ženskog spusta i superveleslaloma na programu su 3. i 4. veljače u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

OGLAS
Oglasi
LM