viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.12.23 @ 15:13
OGLAS

Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomu u Alta Badiji za svoj najbolji plasman u sezoni. Pobjeda pripala Švicarcu Marcu Odermattu.

Fillip je bio drugi nakon prve vožnje, ali druga vožnja ostat će mu dugo u sjećanju. Ušao je s čak dvije sekunde prednosti pred Slovencem Žanom Kranjecom. Ipak, Marco Odermatt nekako je uspio ući prvi u cilj te zadržati vodeću poziciju kada smo se već ponadali pobjedi hrvatskog skijaša.

OGLAS

Zubčić je sjajnom drugom vožnjom osigurao drugo mjesto s vremenom 2:29.42, što je 19 stotinki bilo sporije od pobjedničkog vremena Švicarca, vodećeg u ukupnom poretku (2:29.23). Treći je s nešto više od dvije sekunde zaostatka za Zubčićem i 2,26 sekundi zaostatka za Odermattom bio Slovenac Žan Kranjec. To je prvi put da je Zubčić završio na postolju u veleslalomu nakon čak dvije i pol godine. Na prošloj utrci u Val d’Isereu hrvatski je skijaš bio četvrti kada mu je postolje izmaklo za dlaku, no bila je to najava očito sjajne forme kakva nije viđena od 2001. godine.

OGLAS

U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt sa 200 bodova, dok Zubčić sa 130 bodova dijeli drugo mjesto sa Schwartzom. U ukupnom poretku vodeći je Odermatt sa356 bodova, drugi je Schwartz sa 284 boda, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Zubčić je peti sa 148 bodova.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM