viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.01.24 @ 17:13

Izbornik rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić najavio je nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj nakon slabog nastupa na “Yellow Cupu” u Švicarskoj.

Poručio je da bolje utakmice očekuje na samom Euru, te je govorio o razlozima slabe igre na pripremnom turniru u Švicarskoj gdje smo doživjeli tri teška poraza.

OGLAS

“Konačni popis je još uvijek otvoren i diktiraju ga mnoge okolnosti od povreda i bolesti igrača. Svaki igrač koji je bio u jednom dijelu priprema, može se računati na njega”, rekao je na početku Smajlagić, a potom otkrio šta je najveći problem našeg tima. “Mislim da smo u Sarajevu imali prenaporan mikro-ciklus za pojedine igrače. Međutim, da bi se napunuli energijom i da bi mogli parirati u ove tri utakmice na EP-u, morali smo podići taj intenzitet rada. Yellow Cup je pokazao da smo energetski u deficitu i da moramo praviti što veći broj rotacija kako bi izdržali ritam koji zahtjeva Europsko prvenstvo”, dodao je. Ipak, očekuje da mnogo bolje djelujemo na Europskom prvenstvu i da pokažemo pravo lice.

OGLAS

“Mislim da smo se u prethodna dva-tri dana regenirirali i da će biti puno bolje na početku turnira. Naša igra nije bila bajna na turniru, ali to nam nije ni bio cilj, već smo se fokusirali na utakmicu protiv Švedske”, zaključio je Smajlagić.

OGLAS

Za kraj je poručio da će susret protiv Švedske u svakom smislu biti pravi test za našu reprezentaciju, te da moramo nivo igre držati više od 30-40 minuta koliko smo uspijevali do sada. Podsjetimo, Prvu utakmicu u grupi E u Mannheimu reprezentacija BiH igra 11. siječnja protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. siječnja susretom s Gruzijom.

Oglasi
LM