viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.01.22 @ 20:06
OGLAS

Kako smo ranije javljali danas je u Ilijašu odigrano državno prvenstvo BiH za kategorije najmlađi kadeti (U-11) i kadeti (U-15), gdje je STK CM imao predstavnika u obje kategorije.

Ekipa najmlađih kadeta u sastavu Luka Sučić i Lovro Petrović ostvarila je fantastičan rezultat i osvojivši srebrenu medalju postala viceprvak BiH! Ekipa CM je bila jedan od favorita za medalje i to su opravdali vrlo dobrom igrom te povrh svega borbenošću i zalaganjem za svaki poen. Prije finalne faze pobjeđivali su ekipe STK Borac Banja Luka i STK Mladost Zenica rezultatom 3/0, dok su u polufinalu u uzbudljivom meču bili bolji od ekipe STK Aladža Sarajevo rezultatom 3/2. U finalu je bolja bila favorizirana ekipa OSTK Spin Banja Luka rezultatom 3/1.

OGLAS

Vitežni su u finalu pružili dobar otpor i imali svoje prigode, ali ekipa iz Banja Luke zasluženo je odnijela titulu prvaka BiH.

OGLAS

U drugoj konkurenciji kod kadeta za CM Vitez nastupili su David Zrnić i Matej Vidović. Za razliku od najmlađih kadeti nisu bili tako uspješni te su svoje natjecanje završili u grupnoj fazi porazima od ekipa STK Aladža Sarajevo i ekipe OSTK Spin Banja Luka.

OGLAS

Sutra su već na rasporedu ekipna državna prvenstva za mlađe kadete (U-13) i juniore (U-18) u Sarajevu, gdje također u obje konkurencije CM Vitez ima predstavnike.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM