viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.01.24 @ 20:01
OGLAS

Do 22. godine živio je i radio kao automehaničar, a onda je Miladin Dado Pršo postao nogometna zvijezda, pa je ovu priču prenio poznati engleski portal Goal.com.

Rođen je 1974. u blizini Zadra, u gradiću Obrovcu, a kada je počeo rat, otišao je u Rouen na sjeveru Francuske, a roditelji su mu se preselili u Bačku Topolu.Prije dolaska u Monako imao je 100 kilograma, pio je i pušio cigarete. – Pušio je više od dvije kutije cigareta dnevno. Svake bi večeri pio pivo i rakiju u nekoj od pivnica u blizini svog malenog stana. Kao i drugi radnici, svoje je probleme otpuhao u dimu cigareta – napisao je spomenuti portal kada je kao izbjeglica stigao u Rouen s 19 godina.

OGLAS

Imao je stotinjak kilograma i problem s alkoholom. Igrao je povremeno za amatersku momčad Rouena. Ono što se 1995. činilo nezamislivim, 2003. godine se ostvarilo. Pršo je s francuskim Monacom igrao u finalu Lige prvaka. Široko raširenih ruku, konjskog repa i isklesanog tijela, bio je jedinstvena pojava. Posebno se pamti utakmica protiv Deportiva kada je zabio čak četiri pogotka (prije njega to su učinili samo legendarni Fillipo Inzaghi i Marco van Basten). Rekord je srušio tek Lionel Messi koji je 2012. protiv Bayer Leverkusena postigao pet golova u dresu Barcelone. – Tijekom jednog opijanja život mu se konačno promijenio. Kroz dno čaše ugledao je, kako kaže, ‘ljubav svog života’. Mlada Francuskinja Carol bila mu je spas i s njom se ponovno rodio. Izgubio je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i opet vikende provodio na nogometnom terenu – piše Goal.

OGLAS

Počeo je u četvrtoligašu Saint Raphaelu, a zapazio ga je skaut Monaca. Upravo ga je taj klub poslao na posudbu u Ajaccio gdje je prestao piti.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM