viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.03.24 @ 15:59

Iz EUFOR-a su uputili priopćenje koje se odnosi na intenzivnije kretanje njihovih vozila na području Bosne i Hercegovine, a ujedno su i obavijestili zbog čega će do toga doći.

Naime, razlog zbog kojeg će doći do nešto intenzivnijeg kretanja EUFOR-ovih vozila je povratak rumunjskih snaga iz BiH u Rumunjsku.

OGLAS

“U narednim danima, građani bi mogli primijetiti intenzivnije kretanje vozila EUFOR-a na cestama širom Bosne i Hercegovine. Ove aktivnosti su povezane s povratkom rumunjskih rezervnih snaga u sastavu EUFOR-u iz BiH u Rumunjsku. Raspoređivanje dijelova pričuvnih snaga EUFOR-a u BiH obavlja se redovno u svrhu obuke (na primjer za našu godišnju vježbu Brzi odgovor)”, kazano je iz EUFOR-a.

OGLAS

Dodali su i to da se ovim sistemom rotacije pričuvnih snaga dodatno se pojačavaju napori EUFOR-a u BiH. “Ovim sistemom rotacije snaga dodatno se pojačavaju napori EUFOR-a na pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, kao i kombiniranoj obuci sa OS BiH”, zaključili su iz EUFOR-a.

OGLAS
Oglasi
LM