viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.08.23 @ 16:49

Postrojba privremenog sastava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja se od 14. kolovoza 2023. godine nalazi u humanitarnoj misiji, odnosno u pomoći civilnom stanovništvu ugroženom od posljednjih poplava u Republici Sloveniji, ovih dana proglašena je najproduktivnijom postrojbom u misiji.

Postrojba je angažirana na sanaciji korita rijeke Meže u općini Preljevo i ovih dana je pojačana s inženjerijskom mehanizacijom. Nesebičnim angažmanom pridobili su povjerenje i potporu kako lokalnog stanovništva i civilnih struktura vlasti tako i kolega iz drugih zemalja.

OGLAS

Nakon što su predstavnici lokalne zajednice, koji imaju koncesiju za upravljanje rijekom Meže, izvršili kontrolu nad izvršenim radovima na dijelu riječnog korita ove rijeke, izvan rejona angažiranja privremene postrojbe, isključivo su tražili angažman pripadnika OS BiH za potpuni završetak radova zbog izuzetnog povjerenja.

OGLAS

Sukladno pravilima upotrebe resursa u ovoj humanitarnoj misiji, postrojba privremenog sastava OS BiH angažirana je i na preostalim aktivnostima oko uređenja korita rijeke Meže, koje su uspješno realizirane na obostrano zadovoljstvo.

OGLAS

Najodgovorniji predstavnici civilnih autoriteta u Republici Sloveniji su iskazali visok stupanj zahvalnosti i respekta prema našim pripadnicima. Tako su veleposlanik Republike Slovenije u BiH, Nj.E.  Damjan Sedar, zamjenik gradonačelnika općine Ravne na Koroške gospodin Andrej Erjavec i ravnatelj Civilne zaštite ove općine Branko Kaker, 27. kolovoza organizirali prijem za pripadnike naše postrojbe.

Tom prilikom, dužnosnici su se zahvalili i odali priznanje svim pripadnicima Postrojbe privremenog sastava OS BiH za iznimnu požrtvovnost i nesebični doprinos na pomoći ugroženom stanovništvu od poplava.

Oglasi
LM