viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.01.24 @ 14:55

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je, u odvojenim susretima na marginama Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, s predsjednikom Vlade Republike Moldavije Dorinom Receanom i predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem o unapređenju bilateralnih odnosa i europskim integracijama zemalja regije.

Tijekom susreta s premijerom Moldavije istaknuto je da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja, ali da postoji obostrani interes i spremnost za daljnjim unapređenjem suradnje u oblastima obrazovanja, znanosti, kulture i sporta te suradnje gospodarskih komora. Naglašena je potreba za češćim susretima na visokoj razini i intenziviranju dijaloga dviju država koje dijele zajednički vanjskopolitički cilj, a to je  članstvo u Europskoj uniji (EU).   

OGLAS

Predsjedateljica Krišto je istaknula da je Bosna i Hercegovina neupitno opredijeljena za članstvo u EU i ispunjenje ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije. Dodala je kako je BiH predana svom putu ka EU koji vidi kao šansu za stvaranje boljeg socijalnog okružja, ekonomskog razvitka i političke stabilnosti za sve konstitutivne narode i sve druge koji žive u  BiH. Iskazala je uvjerenje da je zapadni Balkan od strateškog interesa za EU i da će se potpora regiji nastaviti.

OGLAS

Tijekom susreta s premijerom Crne Gore, predsjedateljica Krišto je još jednom čestitala premijeru Spajiću na preuzimanju Vlade. Kazala je da se bilateralna suradnja uspješno razvija na svim razinama. Istaknula je da Vijeće ministara BiH ostaje predano daljnjem jačanju bilateralnih veza sa Crnom Gorom kroz infrastrukturno i gospodarsko povezivanje, suradnju u oblastima energetike, turizma, znanosti i obrazovanja, kao i kroz suradnju kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije.

OGLAS

Predsjedateljica Krišto je istaknula da su europske integracije i regionalna suradnja strateški prioriteti Bosne i Hercegovine. Naglasila je opredijeljenost BiH svim procesima koji imaju za cilj unapređenje političkog dijaloga i dobrosusjedstva, a sve u cilju stabilnosti i ekonomskog prosperiteta, za dobrobit svih država Zapadnog Balkana.

Oglasi
LM