viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.07.23 @ 08:50

Revanš utakmice u okviru prvog pretkola Konferencijske lige danas igraju Sarajevo protiv Torpeda, te Željezničar protiv Dinamo Minska.

Prvi će “na iglama” biti navijači Željezničara jer njihova ekipa igra od 19 sati, te će pokušati ostvariti prolaz protiv Dinamo Minska.

OGLAS

U prvoj utakmici Dinamo je imao prednost od 2:0 na Grbavici golovima Bahara i Morozova, ali je Haračić postigao dva gola u posljednjih pet minuta utakmice i tako vratio nadu svom timu.

OGLAS

Ova utakmica se igra u Azerbejdžanu, na stadionu Azersun Arena, a biti će odigrana pred praznim tribinama.

OGLAS

“Moramo biti maksimalni u utakmici koja nam mnogo znači i da usrećimo naše navijače. Što možemo , veoma je teško reći. Neutralni teren, bez publike, nenogometna utakmica. Podsjeća me na korona-doba. Mi smo pripremljeni dobro, izvukli smo pouke iz prve utakmice i spremni smo na njihove dvije formacije”, rekao je Bašić pred ovu utakmicu.

Sarajevo je prvih pola sata jednostavno pregazilo Torpedo, ali nikako nisu uspjeli da postignu vodeći gol.Ono što nisu oni jeste Torpedo i to u 43. minuti preko Sandokhandzea. Oliveira je izjednačio u 47. minuti, ali samo minut kasnije Bugridze je pogodio za 2:1. Konačan rezultat ovog susreta postavio je Varešanović u 52. minuti utakmice.

Oglasi
LM