viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 02.01.24 @ 12:18

U zrakoplovu je bilo 359 putnika, uključujući osam beba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov Japan Airlinesa gori na pisti u tokijskoj zračnoj luci Haneda, a do požara je došlo nakon što se sudario s avionom japanske obalne straže. Na snimkama koje su objavljene vidi se kako je do požara došlo tijekom slijetanja aviona. Iako je zrakoplov potpuno izgorio, čini se da su svi putnici iz putničkog aviona preživjeli nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su japanski mediji objavili, informaciju o spašavanju svih članova posade i putnika potvrdila je i aviokompanija Japan AirlinesNaime, u zrakoplovu se nalazilo 379 putnika i članova posade, no zabrinutost raste oko putnika u avionu japanske obalne straže u kojem je spašena jedna osoba, dok se za još njih petero traga.

Japanska televizijska kuća NHK je, pozivajući se na vlasti, objavila da se zrakoplov sudario s drugim zrakoplovom nakon slijetanja u Hanedu. Također je izvijestio da je zrakoplov, JAL 516, poletio iz Hokkaida. Prema prvim informacijama, zrakoplov Japan Airlinesa udario je u zrakoplov japanske obalne straže dok je slijetao u tokijsku zračnu luku Haneda. Prilikom slijetanja došlo je do požara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračna luka Haneda u Tokyu na kojoj se odvio ovaj incident je zatvorena za sav promet, potvrdio je glasnogovornik te otkrio kako je putnički zrakoplov Japan Airlinesa 516 putovao iz zračne luke New Chitose, nedaleko od grada Sapporo na sjevernom otoku Hokkaido udaljenim oko 832 kilometra. Prema podacima Flightradara, avion je sletio u Hanedu u 17.47 sati po lokalnom vremenu, nakon skoro dva sata leta.

U zrakoplovu obalne straže koji se sudario s putničkim zrakoplovom bilo je šest osoba, a samo jedna je pronađena dok se pet smatra nestalima. 

Oglasi
LM