viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.03.21 @ 21:04
OGLAS

Tema Svjetskog dana voda 2021. je vrednovanje vode, a osim u praksi, na svojim Fb profilima naša Udruga sportskih ribolovaca Vitez i Ekološko društvo ,,Bistro” su ukazali što je to voda za čovjeka i koliko je moramo čuvati.

Značaj vode je nemjerljiv i voda je svakom čovjeku neophodna od početka do kraja života. Prema svim statistikama, jedna trećina ljudi u svijetu, čak i u BiH, nema pristup dovoljnim količinama higijenski ispravne vode za piće.

OGLAS

Nekada smo vodu pili iz vodotoka, a danas je to nemoguće, jer su nam većinom rijeke pa i najmanji vodotoci pod utjecajem sve većeg broja raznih zagađivača, hidrocentrala i nekontroliranog odlaganja otpada. Poražavajuće je da u 21. stoljeću nemamo kolektore niti pogone za prečišćavanje otpadnih voda, što je problem o kojem se nitko pretjerano ne brine. Posjekli smo šume, izgubili izvorišta i zagadili vodotoke. Obzirom na bogatstvo voda spadamo među najbogatije zemlje u svijetu i mogli bismo puno više proizvoditi, a manje vode uvoziti. Hoćemo li ikada shvatiti da ugrožavamo sami sebi život i budućnost narednih naraštaja, konstatirali su, a ujedno se i zapitali iz Udruge sportskih ribolovaca Vitez.

OGLAS

Svjetski dan voda, neka naše divlje rijeke budu sačuvane za pokoljenja koja dolaze. Stop uništavanju naših rijeka korumpiranoj vlasti, jer naše rijeke nisu na prodaju, poručuju iz Ekološkog društva ,,Bistro”.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM