viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.12.23 @ 14:03

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak reagirao je na prijetnje predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika kako će RS proglasiti neovisnost ukoliko visoki predstavnik nametne Zakon o državnoj imovini BiH.

“Milorade, ako visoki predstavnik Christian Schmidt nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17:00 sati, a ti proglasiš neovisnost u 11:00 sati – u 11:01 sati završit ćeš iza rešetaka. To ti garantiram. Pa izvoli”, poručio je Isak.

OGLAS

On je pozvao Dodika da ne čeka odluku visokog predstavnika.

OGLAS

“Budi hrabar i pokušaj, a uspjeti nećeš, ili prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš ti Milorade ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to, krivim. Krivim za počinjenje teških kaznenih djela kažnjivih prema odredbama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine”, naveo je ministar Isak u svojoj reakciji.

OGLAS

Podsjetimo, Dodik je kazao kako ima informacije da će Schmidt Zakon o državnoj imovini nametnuti u siječnju.

“Ukoliko on kaže bilo kog dana u pet sati popodne, nek’ računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili neovisnost. I to znači neovisnost u svemu, novi financijski sustav i teritorija pod kontrolom vlasti Republike Srpske. Mi nećemo nikoga da napadnemo, nećemo sprječavati prolaze i slobodu kretanja”, kazao je Dodik.

Oglasi
LM