viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.05.22 @ 19:52
OGLAS

Vitez je već nekoliko dana u velikoj humanitarnoj akciji za žurno liječenje Dražana Šakića Bande.

Podsjećamo, Nogometni klub „Rijeka“ iz Viteza i prijatelji dobre volje pokrenuli su značajnu humanitarnu akciju, a u pitanju je žurno prikupljanje financijske pomoći u svrhu liječenja Dražana Šakića (1967.) poznatijeg u Vitezu prema nadimku Banda.

OGLAS

Organizatori akcije obratili su se svojim sugrađanima, poduzetnicima i mnogim drugim sa zamolbom za donaciju novčanih sredstava koja su neophodna za što žurniji nastavak liječenja Dražana Šakića. Inače, Dražan Šakić dugogodišnji je srčani bolesnik, a tijekom posljednjih nekoliko godina zdravstveno stanje mu se značajno pogoršalo te srce radi na samo 29 postotaka, što je dovelo pod znak pitanja ne samo obnašanje redovnih dnevnih aktivnosti, nego i njegov život.
Liječnici na KCUS u Sarajevu su nakon provedenih pretraga ustanovili kako je isključivo rješenje ugradnja CRDT uređaja (vrsta pacemakera), koji bi poboljšao rad srca. Operativni zahvat osim što je neophodan je i žuran te bi se morao obaviti u najkraćem mogućem roku. Ovaj operativni zahvat i sam uređaj iznose 28 000 KM, a visina sudjelovanja u participaciji Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽSB iznosi 10 000 KM. Dakle, za operativni zahvat i ugradnju ovoga uređaja Dražanu je neophodno dodatnih 18 000 KM.

OGLAS

Pored brojnih Vitežana i građana iz susjednih općina koji su za akciju saznali putem portala Viteški.ba i drugih sredstava informiranja, akciju su spremni podržati i oni iz inozemstva pa je otvoren i devizni račun za strane valute na ime Dražana Šakića s brojem 3382502589332691u UniCredit banci. Kako su sve organizacijske prednosti dostupne da se u što kraćem vremenskom periodu pomogne našemu Dražanu, na svim ljudima je da to iskoriste i pomognu liječenje ovog dobrog čovjeka.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM