viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.09.21 @ 20:00

Papa Franjo zapovijedio je slanje 15 000 sladoleda zatvorenicima u rimskim zatvorima kako bi na taj način pomogao zatvorenicima da se “ohlade” tijekom jednog od najtoplijih perioda koji je pogodio Italiju ovog ljeta.

Kako prenosi The Guardian, kardinal Konrad Krajewski uručio je pošiljke koje je poslao papa zatvorenicima u dva rimska zatvora, a u priopćenju je navedeno kako papina dobrotvorna služba i pored ljetnog perioda nije otišla na godišnji odmor te da je nastavila pomagati stanovnicima.

OGLAS

,,Vatikanski dobrovoljci nastavili su pažnju posvećivati posjećivanju zatvorenika i tješenju unesrećenih”, navodi se.

OGLAS

Ova donacija, kako je priopćeno iz Vatikana, jedna je od nekoliko ,,malih evanđeoskih gesta” koje je Vatikan organizirao ovo ljeto kako bi pomogao i dao nadu tisućama ljudi u rimskim zatvorima.

OGLAS

Ovo ljeto bilo je jedno od najtoplijih u povijesti mjerenja temperatura u Italiji. Gradovi na Siciliji bilježili su temperature i do 48 stupnjeva Celzija što je vjerojatno najviša temperatura zabilježena u Europi.

Dijeljenje sladoleda zatvorenicima nije prva aktivnost koju je Vatikan obavljao ovog ljeta, a da je vezana za zatvorenike, beskućnike i siromašne.

,,Dobrotvorne organizacije u Vatikanu osigurale su tijekom pandemije i besplatne testove na koronavirus siromašnima i beskućnicima. Također, Vatikan je osigurao i besplatna cjepiva za ovu kategoriju stanovnika”, navodi se.

Oglasi
LM