viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Foto: Neva Zganec/Pixsell
Vrijeme objave: 11.12.23 @ 16:45

Zagreb je kao i svakog prosinca zasjao u punom blagdanskom sjaju, a njegov advent već godinama privlači brojne domaće i strane posjetitelje.

Iako se gastro ponuda od početka sajma do danas znatno promijenila, posjetitelji se ove godine žale na rekordno visoke cijene hrane i pića. I dalje se s nostalgijom prisjećamo vremena kada smo za kuhano vino izdvojili 10 kuna (1,33 eura), a za kobasicu u pecivu 15 (1,99 eura).

OGLAS

Ove godine cijene burgera kreću se između 8 i 10 eura, a ako birate one s kvalitetnijim mesom i dodatnim sastojcima izdvojit ćete i do 14 eura. Hot dogovi koštaju između 3 i 4 eura, kobasice u prosjeku od 4,50 do 6 eura, pa i više, ovisno o vrsti i podrijetlu mesa. Jedna mjerica fritula stajat će vas između 3,50 i 5 eura, a cijene kuhanog vina kreću se između 3 i 4 eura, a za rakije ćete najčešće platiti 3 eura.

OGLAS

Ipak, ne smijemo zaboraviti da se i ponuda podigla na višu razinu. Za razliku od prije, kada na kućicama niste uvijek vidjeli da jela prodaju neke veće tvrtke ili restorani, danas se većinom vide brojna poznata imena iz gastro svijeta. Budući da takvi ugostitelji drže do svoje reputacije, namirnice koje biraju za standardne ponude u svojim restoranima i obrtima donijeli su i na zagrebački advent. Treba uzeti u obzir da su i porcije veće. Domaća slavonska kobasica u velikom pecivu s hrpom dodataka kao što je kiseli kupus, razni umaci i čvarci definitivno su nešto od čega ćete se ipak najesti. Tu su naravno i ogromni burgeri sa 180 grama mesa u brioche pecivu s finim umacima što je ipak više zasitno od klasičnog hot doga ili kobasice u pecivu sa senfom. Na poskupljenje hrane i pića svakako su utjecale i više cijene najma kućica i komunalija, kako su nam rekli na većini štandova koje smo obišli.

OGLAS
Oglasi
LM