viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.02.23 @ 21:37

Hrabre žene Kruščice i predstavnici Fondacije Atelje za društvene promjene, članice Koalicije za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine, posjetili su selo Dadince u Srbiji i pružili potporu mještanima koji već 60 dana na barikadama životima brane rijeku, sprječavajući izgradnju treće male derivacijske hidroelektrane na Rupskoj rijeci iz koje se vodom snabdijeva 15.000 ljudi.

Slučaj Hrabrih žena Kruščice kod Viteza, koje su 505 dana i noći dežurale na obali rijeke Kruščice i uspjele onemogućiti izgradnju mHE “Kruščica 1” i mHE “Kruščica 2”, postao je svojevrsni simbol borbe protiv izgradnje ovih štetnih energetskih objekata u Bosni i Hercegovini i regiji. Njihova inspirativna priča više je od borbe za spas jedne rijeke, to je borba za pravdu i dostojanstvo običnog čovjeka, a protiv sustava u kojem pojedinci privatiziraju i uzurpiraju zajednička javna dobra.

OGLAS

Upravo zbog, gotovo pa istih problema, predstavnici Ekološkog društva Bistro- Hrabre žene Kruščice su pružili potporu prijateljima u Dadincima, u Srbiji te ponovno dokazali svoju hrabrost, ali ovoga puta i veliku solidarnost.

OGLAS
Oglasi
LM