viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.07.20 @ 17:29
OGLAS

Završetak radova na izgradnji mosta očekuje se do kraja mjeseca srpnja, potvrđeno je iz Službe za poduzetništvo i lokalni razvitak općine Vitez.

Podsjetimo, izvođenje radova na izgradnji mosta preko rijeke Lašve počelo je polovicom litopada prošle godine, s rokom za izvođenje od 180 radnih dana.

OGLAS


,,Izvođač radova je do sada zavšio preko 95 % predviđenih radova, preostalo je da se betoniraju trotoari, postavi ograda i most asfaltira. Rok od 180 radnih dana još uvijek nije istekao. Završetak radova na izgradnji mosta očekuje se do kraja mjeseca srpnja”, priopćeno je iz Službe za poduzetništvo i lokalni razvitak općine Vitez.

Usporedo s izgradnjom mosta, rade se i pristupne prometnice za most. Radovi na izgradnji pristupnih prometnica odvijaju se usporeno zbog podzemnih instalacija na trasi prometnica. Naime, na trasi pristupnih prometnica nalaze podzemni elektrokabeli visokog napona, instalacije HT ERONETA, instalacije TELEMACHA, te vodovodne i kanalizacijske instalacije.

OGLAS

Sve instalacije koje se nalaze na trasi pristupne prometnice su osigurane prema zahtjevima vlasnika instalacije, a u narednom razdoblju očekuje se ubrzano izvođenje ugovorenih radova na izgradnji pristupnih prometnica za most.

OGLAS

Ovo je ujedno i najveći infrastrukturni projekt u Vitezu, u posljednjem desetljeću i uvelike će pridonijeti smanjenju gužvi, jer most spaja gradski dio s poslovnom zonom. Točnije, izgradnja ovog mosta ima za cilj povezivanje grada (urbani dio) sa Poslovnom zonom PC-96-2, kako bi se osigurao adekvatan promet i smanjile gužve.

Već sada je vidljivo kako je izvođač radova vodio računa o svim detaljima i kako će sam most s pristupnim cestama uvelike podignuti vizualizaciju našeg grada i samu infrastrukturu. Cijena ugovorenih radova iznosi 1.618.074,81 KM.

Izvođač radova je iskoristio povoljne vremenske prilike u zimskom periodu, završio pripremne i armiračke radove te je dana 26. ožujka 2020. godine započeo sa betoniranjem ploče na mostu. Podsjetimo, nakon provedenog postupka javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji mosta preko rijeke Lašve, ugovor o izvođenju radova zaključen je s najpovoljnijim ponuđačem Konzorcijem, kojeg čine ,,BOSSIL” d.o.o. Vitez, ,,PONT” d.o.o. Sarajevo i ,,Kalvarija-COP” d.o.o. Vitez.

Poslove nadzora nad izvođenjem radova obavlja poduzeće ,,AIK INŽINJERING” d.o.o. Banovići.

Jedno je sigurno, žitelji Viteza i okolice s nestrpljenjem očekuju okončanje radova.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM